slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3

Пленарне засідання ЦК "Укрелектропрофспілки"

41212_1.jpg

На засіданні були підняти питання, щодо забезпечення організаційного зміцнення профспілкових організацій, подальшого удосконалення структури «Укрелектропрофспілки» та дотримання статутних вимог, та багато іншого обговорили учасники Пленуму ЦК Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, що відбувся 4 грудня.

41212_2.jpg
У заході взяв участь та виступив Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик.
Заслухавши та обговоривши доповідь голови Профспілки Сергія Шишова та виходячи з того того, що існування Профспілки неможливо уявити без дисципліни, порядку, безумовного виконання вимог Статуту, прийнятих рішень, без взаємної відповідальності профспілкових органів всіх рівнів за результати роботи, Центральний комітет доручив членам Президії ЦК, Кримському республіканському, обласним, Київському міському комітетам (радам) Профспілки забезпечити неухильне виконання норм Статуту, рішень V з’їзду «Укрелектропрофспілки», Пріоритетних напрямків роботи профспілки на 2010-2015 роки.
Президії ЦК доручено забезпечити внутрішньоспілкову дисципліну, реалізацію загальнопрофспілкових цілей і завдань, зміцнення профспілкової єдності і солідарності.
41212_3.jpg
Голова ФПУ Юрій Кулик у своєму виступі на Пленумі зазначив, що організаційне та фінансове зміцнення Федерації профспілок – один з головних її пріоритетів. Він підкреслив, що цей пріоритет було визначено на черговому з’їзді ФПУ. Але, якщо з організаційним зміцненням справа рухалась уперед, то з фінансовим довгий час були проблеми. «Одне з головних наших досягнень за цей рік – це те, що нам не тільки вдалось зберегти Федерацію профспілок, але і здійснити її організаційно-фінансове зміцнення, повернутися до соціального діалогу, коли ми можемо вирішувати найскладніші проблеми разом», - підкреслив Юрій Кулик.
Голова ФПУ також поінформував про непросту, але конструктивну роботу над Генеральною угодою на новий термін. Він, зокрема. зазначив, що «профспілки мають намір відстоювати законні права та інтереси працівників на будь-яких рівнях. Профспілки пропонують внести до тексту Генеральної угоди норми стосовно гарантій зменшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною заробітною платою, що передбачено низкою діючих нормативних актів. Пропонується встановити фіксований коефіцієнт до гарантованого мінімуму зарплати, що, на переконання профспілок, зобов’язувало би власників підприємств виплачувати працівникам гідну зарплату, у відповідності до можливих соціально-економічних змін».
Говорячи про те, що Верховна Рада прийняла Держбюджет на 2013 рік у першому читанні, «Нажаль, у ньому просто катастрофічна соціальна складова, але Федерація профспілок України буде робити все, щоб життя простих людей у країні не погіршувалось. Усе в наших руках, ми ж не заложники ситуації», - підкреслив він.
Багато уваги Голова ФПУ приділив питанням роботи з молоддю, розвитку профспілкового руху. «Ми зараз працюємо над розробкою Стратегії профспілкового руху, - зазначив він. – Куратором цього процесу є виконуючий обов’язки заступника Голови ФПУ Євген Драп’ятий. Ми плануємо винести цю Стратегію на широке обговорення. Це буде комплексна програма, яка окреслить головні цілі та шляхи їх досягнення».
Юрій Кулик у своєму виступі також окреслив основні завдання профспілок по активізації інформаційної роботи, удосконаленню форм та методів її проведення. «Оперативне і всебічне інформування членів профспілок про діяльність Федерації профспілок України, її членських організацій, формування позитивного іміджу профспілок у суспільстві сприяє організаційному зміцненню ФПУ», - зазначив він.
41212_4.jpg
Голова ФПУ поінформував про модернізацію Офіційного веб-порталу Федерації профспілок України, зазначивши, що на сьогоднішній день більшість матеріалів, що публікуються на ньому, є інформацією про заходи, що відбулися. За словами Юрія Кулика, невеликий тираж газети «Профспілкові вісті» також потребує активної участі в її передплаті профспілкових організацій.
41212_5.jpg