slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 3

Європейський табір для профспілок

glebovka2013_1.jpg

16-18 жовтня 2013 року в с. Глібівка Київської області на базі «Джинтама Бріз» відбувся європейський табір на тему «Цінності соціальної демократії та ефективної демократії у світі праці». Організатором даного заходу виступило представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. В якості учасників були представники як навчальних, так і виробничих установ (більше 30-ти). «Укрелектропрофспілку» представляли голова Молодіжної ради при ЦК Профспілки Козаченко Сергій та члени ради: Мельничук Наталія, Умрихін Андрій, Главацька Оксана - делегати Запорізької, Рівненської, Миколаївської та Харківської областей.

glebovka2013_1.jpg

Наскрізною була тема «Соціальні наслідки Євроінтеграції України», але, разом з тим, зачепили багато понять, питань і моментів, які тягне за собою дана тема. Кожен з нас чув, знає, але не до кінця, мабуть, усвідомлює, що стоїть за такими поняттями як свобода, справедливість, солідарність. Семінар був побудований дуже цікаво і живо, після прослуханого лекційного матеріалу було практичне завдання у вигляді групової роботи, рольової гри або дискусії. Багато уваги було приділено політичним ідеологіям: соціал-демократії, лібералізму, консерватизму, їх історичному утворенню, основним принципам і відмінностям. Колектив для зручності був розділений на 4 групи, кожна з яких готувала презентацію про соціал-демократичні моделі в різних країнах, вибирала політичну модель, яка найбільше підходить Україні (дуже «весело» було слухати).

glebovka2013_1.jpg

Розібралися у європейських цінностях та перепонах на шляху до них, євроінтеграційних процесах, політичному, економічному і соціальному вимірах євроінтеграції. Для закріплення матеріалу кожна з груп отримала завдання виробити концепцію та сценарій відео-кліпу про європейські цінності. Результатом були задоволені всі. Цікаво було спостерігати за груповою роботою під назвою «Що «наближення до Європи» означає для мене та для України?». В розпорядженні команд були всі канцелярські підручні засоби для вираження своїх думок.

glebovka2013_3.jpg

Новою для всіх була рольова гра «Голубі очі» про психологічний тиск на особистість, дискримінацію і результат даних процесів на свідомість людини. Ясно одне, що в залежності від середовища і умов в яких живе людина, формуються її бачення світу, моральні і духовні цінності, потреби, бажання самореалізації і т. д.
Загальні враження від семінару тільки позитивні, багато нової цінної і цікавої інформації, вдосконалення навиків працювати в команді і висловлювати свою власну думку, нові знайомства, «стимулюючий стрес» для нашого мозку, щоб задуматись в яких умовах ти живеш, чи задоволений ти своїм життям, що ТИ можеш зробити для себе і для своєї країни, щоб жити краще.

glebovka2013_4.JPG

Велике спасибі нашим модераторам Богдану Ференсу та Максиму Буткевичу. Це люди, які вміють і можуть висловлювати свої думки просто, змістовно і доступно, це люди, які вміють зацікавити і виключають можливість залишитись байдужим, це люди, яким не байдужа доля країни, це люди, які є для кожного з нас взірцем, тому що вони змінюють життя на краще вже зараз, почавши з CЕБЕ. Можливо хтось помітить тавтологію, але насправді я навмисне хочу наголосити, що це ЛЮДИ.

glebovka2013_5.JPG

Підсумовуючи величезну кількість плюсів, отриманих в результаті участі у Європейському таборі, хочу висловити свою подяку представникам «Укрелектропрофспілки» С.С. Шишову та О.П. Давиденку за запрошення на такий прекрасний захід, направлений на розвиток особистості в цілому, бо тільки внутрішньо вільним людям під силу вплинути на розвиток майбутнього свого і майбутнього України, яке важко уявити без Профспілки.

Главацька Оксана
ст. інженер ТОВ «Гідротехпроект»