2 роки війни: наслідки російської агресії для українських працівників. Перспективи співпраці.

2024_06_seninar1.jpg

У середу, 5 червня, відбувся онлайн семінар Укрелектропрофспілки з Атомпрофспілкою та Профспілкою працівників енергетичної, хімічної та гірничої промисловості Німеччини (IGBCE) за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта на тему «2 роки війни: наслідки російської агресії для українських працівників. Перспективи співпраці».

2024_06_seninar2.jpg
2024_06_seninar6.jpg

Вітальними словами семінар відкрили заступник Голови Укрелектропрофспілки Володимир Нікітюк, заступник Голови Атомпрофспілки Павло Прудніков та Голова департаменту з питань національної політики та міжнародних відносин IGBCE Нільс Хіндерсманн.

2024_06_seninar4.jpg
2024_06_seninar3.jpg

Також долучились представники Фонду ім. Фрідріха Еберта Фелікс Хетт та Віталій Дудін. Модераторами заходу виступили Софія Шьонборн (IGBCE) та Павло Олещук (Атомпрофспілка). Під час семінару були показані відео, що демонструють наслідки війни росії проти України та злочини, скоєні нею, проти українських робітників. Про проєкт Молодіжної Ради ФПУ «Ми тут живемо. Історії тих, хто залишився, працює, перемагає» та історії членів Укрелектропрофспілки розповіла Анастасія Пруднікова, консультантка з міжнародної роботи Укрелектропрофспілки.

2024_06_seninar5.jpg
2024_06_seninar7.jpg

Про волонтерську діяльність Атомпрофспілки доповіла Христина Левченко, голова Організації молоді Атомпрофспілки. Софія Шьонборн поділилась політичним дискурсом у Німеччині щодо російсько-української війни та як вони підтримують Україну та українські профспілки. Катя Пфлюгер з відділу комунікацій IGBCE розповіла про їхню комунікаційну політику та досвід розповсюдження інформації для членів їхньої профспілки.

2024_06_seninar8.jpg
2024_06_seninar9.jpg
2024_06_seninar10.jpg

Ханнес Кюн розповів більше про загрозу (ультра) правих партій, особливо під час виборів до Європейського парламенту, і як це може вплинути і на європейський профспілковий рух, і на підтримку України. Також, він також розповів про підтримку українського профспілкового руху. Саме завдяки німецькій профспілці представники українських профспілок будуть брати участь у складі української делегації у Конференції з питань відновлення України у Берліні 12 червня. Це справжній показник, коли наша співпраця дає реальні результати, і в подальшому вона буде лише поглиблюватися!