Відбулося виїзне засідання Президії та навчальний семінар ЦК Профспілки

2017_03_prezidiyaCK1.jpg

З 21 – 24 березня 2017 року у м. Чернігові на базі Навчально-методичного центру профспілок відбулося виїзне засідання Президії ЦК Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України та семінар – практикум підвищення кваліфікації голів обласних організацій, голів первинних профспілкових організацій прямого підпорядкування, головних бухгалтерів і правових інспекторів праці територіальних організацій Укрелектропрофспілки.

2017_03_prezidiyaCK2.jpg
2017_03_prezidiyaCK3.jpg

Вів засідання Президії Голова ЦК Профспілки Сергій Шишов.
У роботі Президії взяли участь голови територіальних та первинних профспілкових організацій Укрелектропрофспілки.
На порядку денного були питання:
- Про зведений Статистичний звіт ЦК Профспілки за 2016 рік;
- Про скликання чергового засідання ЦК Укрелектропрофспілки;
- Про проведення ХIII Спартакіади працівників енергетики та електротехнічної промисловості України у 2017 році;
- Про спільну постанову з ЦР ФСТ «Україна» «Про проведення ХIII Спартакіади працівників енергетики та електротехнічної промисловості України»;
- Про затвердження Положення про Раду профкомів Південної електроенергетичної системи НЕК «Укренерго»;
- Про затвердження змін і доповнень до Положення про раду голів профспілкових комітетів ПАТ ДТЕК «Західенерго»;
- Про затвердження форми Типового договору між територіальною організацією Укрелектропрофспілки та Цеховою профспілковою організацією Первинної профспілкової організації Держенергонагляду, відповідно до п.5.3. Статуту;
- Про затвердження Положення про відділи виконавчого апарату Центрального комітету Укрелектропрофспілки;
- Про проведення конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України в рамках всеукраїнського конкурсу ФПУ;
- Про проведення конкурсу на кращий колективний договір Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України в рамках всеукраїнського конкурсу ФПУ;
- Про проведення конкурсу на кращу Первинну профспілкову організацію Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України в області реалізації молодіжної політики;
- Про підсумки перевірки фінансово-господарської діяльності ЦК Укрелектропрофспілки за період з 01 січня до 31 грудня 2016 року. Заслуховування голів Миколаївської та Херсонської обласних організацій Укрелектропрофспілки у зв’язку з систематичною несплатою членських внесків до ЦК Укрелектропрофспілки;
- Про виконання кошторису профспілкового бюджету за 2016 рік та затвердження кошторису профспілкового бюджету на 2017 рік;
- Про підвищення посадових окладів штатних профспілкових працівників Укрелектропрофспілки;
- Про затвердження штатного розкладу виконавчого апарату Центрального комітету Укрелектропрофспілки;
- Про хід виконання постанови Президії ФПУ від 11.12.2012р.№ П-15-4 та постанови Президії ЦК Укрелектропрофспілки від 27.09.2016р.№ П-3-10 з питань здійснення профспілками громадського контролю за додержанням законодавства про працю у 2016 році;
- Різне.

2017_03_prezidiyaCK4.jpg
2017_03_prezidiyaCK5.jpg

З доповіддю з першого питання виступив заступник Голови ЦК Профспілки, завідувач відділу організаційної роботи Давиденко Олександр Петрович. У своєму виступі він акцентував увагу членів Президії на щодо аналізу Статистичного звіту ЦК Профспілки за 2016 та його інформаційних даних.
Заслухавши і обговоривши наступні питання порядку денного члени Президії ЦК Профспілки ухвалили відповідні постанови. Загалом засідання Президії ЦК Профспілки пройшла в ділової та конструктивній атмосфері.
На наступний день після засідання Президії відбувся семінар-практикум у якому взяло більше 60 голів обласних організацій, голів первинних профорганізацій прямого підпорядкування, головних бухгалтерів і правових інспекторів праці територіальних організацій.

2017_03_prezidiyaCK6.jpg
2017_03_prezidiyaCK7.jpg

Захід відкрили голова Укрелектропрофспілки Сергій Шишов та заступник голови Олександр Давиденко. Більшість питань семінару було присвячено законодавчому регулюванню діяльності профспілкових організацій та трудових відносин. Відповідно, в якості основних викладачів були запрошені Володимир Ковальчук – юрист НМЦ профспілок, тренер Центр освіти дорослих «Перспектива» та Тамара Назіна – завідуюча відділом соціально-економічного захисту Федерація профспілкових організацій Чернігівської області, позаштатний лектор Центру освіти дорослих «Перспектива».
Докладно було розглянуто наступні питання:
- «Огляд змін законодавства, що впливають на діяльність профспілкових організацій у 2017 році»;
- «Практичні питання документування та обліку у профспілковій організації»;
- «Новації в соціально-трудових відносинах: «питання 3200» та інше»;
- «Колдоговір – 2017»;
- «Державне та колективно-договірне регулювання соціально-трудових відносин на рівні підприємства».
У вільний від занять час учасники познайомилися з унікальними архітектурно-історичними пам'ятками Чернігова часів Київської русі та Козацької доби.
За підсумками навчання, профспілковцям були вручені відповідні сертифікати.
У завершальному слові керівники Укрелектропрофспілки подякували працівникам Центру за роботу та озвучили наміри щодо проведення наступних заходів у Чернігові. Також була висловлена солідарна підтримка Навчально-методичному центрові у його боротьбі з Фонд державного майна України за існування.

Організаційний відділ
апарату ЦК Профспілки