Шишов Сергій Сергійович

shishovbiogr.jpg

ШИШОВ
СЕРГІЙ СЕРГІЙОВИЧ

Голова Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України («Укрелектропрофспілки»)

Заслужений енергетик України, Заслужений працівник профспілок України

Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Грамотою Верховної Ради України, за активну участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС нагороджений Знаком Пошани.

Народився 31 травня 1941 року в Запорізькій області. Після закінчення Шосткінського хіміко-технологічного технікуму розпочав свою трудову діяльність слюсарем на підприємстві Міністерства середнього машинобудування СРСР.
З 1959 по 1976 рік працював на підприємстві Міністерства середнього машинобудування СРСР слюсарем, оператором, старшим оператором, змінним інженером, начальником зміни цеха підприємства середнього машинобудування.
У 1970 році, без відриву від виробництва, закінчив Томський політехнічний інститут за спеціальністю переробка ядерного палива.
З 1976 року працював на Чорнобильській АЕС начальником зміни, старшим інженером по експлуатації, заступником начальника радіаційно-хімічного цеху, головою профспілкового комітету, заступником директора Чорнобильської АЕС.
У грудні 1984 року був обраний головою Українського республіканського комітету профспілки робітників електростанцій та електротехнічної промисловості. У 1990 році обраний на посаду Голови ЦК «Укрелектропрофспілки».

Шишов Сергій Сергійович обирався Головою «Укрелектропрофспілки» на з’їздах Профспілки у 1990, 1995, 2000, 2005, 2010 роках. На цій посаді працює по теперішній час.
Сергій Сергійович брав безпосередню участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Шишов С. С. багато уваги приділяє проблемним питанням розвитку електроенергетики, бере активну участь в опрацюванні проектів законодавчих актів з питань стабілізації та розвитку електроенергетичного комплексу України.
Плідно працює по удосконаленню тарифної політики в електроенергетиці та урегулюванню законодавства з питань пільг, компенсацій з оплати за електроенергію.

Шишов С. С. – член Президії та Ради Федерації профспілок України, член Колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, громадських Рад при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України та Національної комісії з питань регулювання енергетики України (НКРЕ), член Ради міжнародного Об’єднання профспілок «Электропрофсоюз» у складі яких проводить значну громадську роботу.